Awesome Bloggie
MY BAD DAYS . SICK OF IT
Saturday, 15 June 2013 • 10:52 • 0 comments

Ya Allah aku terima segala dugaan dan cabaran yang
telah kau berikan , seikhlas hati :)

hmm ni story yang paling pahit dalam sepanjang hidup aku
tuh yang mood nak story pun agak layuu jer kan .
14 : 6 : 2013 sejarah yang telah diukir dalam hidup aku
semalam waktu lepas jer aku balik sekolah
aku terus capai baring sebelah mak aku .
lepas jer aku habis manja dengan mak aku . hahaha (gedik nya )
aku terus pulak mintak mak duit nak pergi beli makanan .
start jer azan zohor berkumandang , aku pun pergilah
sebelum aku keluar rumah aku sempat lagii bergurau senda
dengan mak dan kakak aku yang sengal tuh

hmm dah tuh aku terus pergi kedai mak cik intan ,
btw dekat kedai diaa yang selalu jadi favourite aku
macam biasalah apa lagii kalau bukan ayam goreng/sayur campur
pehh memang superbb laa kan wahh gendut nya aku banyak makan
hahaha k abai kan lepas dah beli nasi , balik terus singgah cendol
wak lan , tapi aku tak suka cendol aku beli air fresh oren
yelaa dalam keadaan panas macam ni lega jugak perkena ais kan ?
masa perjalanan nak balik , hati aku memang dah rasa tak sedap tapi
aku ketepikan , sebab perut pun dah lapar siap berdangdut lagi
aku malas nak fikir hati tuh .

sampai jer kat bawah blok , rumahh aku .
aku nak parking motor ,  tetiba dalam masa 5 saat lepas tuh aku jatuh
kaki aku terkehel masuk bawah motor . sakit pedih yang teramat
aku cuba nak bangun , tapi aku dah terdaya lagi dengan kaki aku
aku tahan  sakit dengan harapan ada orang cepat tolong aku
then aku terfikir nak telefon kakak , nasib aku bawak fon fuhh
first aku call mak aku tapi diaa tak angkat , then baru kakak aku
nasib diaa angkat tuh pun sampai dua kali calling .
hmm waktu aku dah tak boleh fikir ape dah kaki aku memang tak boleh gerak
aku mampu mengalir air mata saja .
kemudian lepas jer aku dah buntu macam tuh
tetiba cik saerah jiran depan flat aku jerit , ` bella , bella jatuh ker ?
dia dah nampak aku nangis hidung pun macam badut sarkas
boleh tanyaa lagii , never mind
dia jerit suruh ada sorang makcik yang kat bawah tuh tolong aku
hmm mulaa-2 lega lahh jugak ade orang tolong
tapi sayang kaki aku tetap tak boleh bangun
kakak aku pun dah turun , dia terus call mak aku .

masa mak dengan umi aku ada aku gagahkan jugak diri aku
kalau tak sampai bilaa aku nak duduk kat bawah ni .
dah sampai kat rumah start laa meraung macam orang hilang anak jer aku ni
mak try call ayah tak dapat-2 sampai laa pukul 3 baru ayah call mak balik
aku tahu ayah mesti risau gilaa dengan aku
hmm mak suruh aku sabar sebelum ayah balik dah ada datang tengok aku
tapi waktu tuh sakit aku tetap sama tak berkurang pun .
tepat pukul 4 ayah sampai rumah .
aku tahan kan diri tahu jer laa nak berjalan dengan kaki macam ni
memang tak tahan laa kan , ayah dengan mak n umi cuba tenang kan aku
last-2 mak pergi pinjam tongkat kat orang atas rumah aku .
disebab kan tongkat tuh jugak laa aku boleh jalan walaupun sakit

dah sampai jer kat hospital , aku dah agak mesti aku masuk wad emergency
tunggu dalam tuh punyaa lah lama .
dekat sejam jugak diaa cek , then aku terus dibawa dekat wad pesakit luar
hmm dengan kaki yang bengkok , macam ni aku sabar jer lah
dah laa aku lapar tapi aku tolak tuh ketepi aku just fikir sakit jer
dekat pukul 8 baru aku dapat rawatan ,
nak dekat 3 kali xray ayah pun dah penat nak jaga aku
dengan tangan aku bercucuk jarum lagii
tolak kerusi roda aku ke sana sini .
bila dah jumpa doktor pakar tulang , baru dapat kesan
kaki aku patah , hmm aku tahan jer sakit aku .

dekat pukul 1 aku balik rumah
alhamdulilah aku tak masuk wad kalau tak
habis laa aku tak ada sapa nak jaga
mak ayah kerja , lagii hmm
ayah amek kan tongkat untuk aku .
aku boleh jalan tapi tak macam dulu
setakat sikit-2 boleh laa .
aku tahu mak ayah aku mesti sedih tengok
keadaan aku macam ni

btw aku dapat cuti sekolah sebulan .
tapi aku tak nak habis kan cuti tuh
kalau dalam masa dua minggu aku dapat baik
aku pergi lah sekolah :) aku tak nak tertinggal banyak subject
sebab bukan boleh repeat pun nanti

so sekarang kaki aku still tak boleh berjalan
aku hanya mampu duduk baring ,
susah sangat nak bergerak aku makan kalau betul-2
lapar jer , aku tak nak susah kan mak ayah dengan kakak
sebab tuh aku diam jer :)
thanks you to all my family
sebab sudi bantu aku , nak bergerak ke sana sini .

aku redhaa dengan ujian yang Allah bagii .
insyaallah , aku tetap akan usaha sampai aku
boleh berjalan macam dulu lagii aminnn .

thanksyou readers ! may Allah bless uoollss :)
goodbye see you next entry yaa !



I'm still looked like okay , right ?
Wednesday, 12 June 2013 • 08:11 • 0 comments

hai , what'sup blogging ? how are you ?
soryy not in a good mood today .
so dapat jugak lah luangkan masa dekat blog tercinta aku ni
exactly . berbalik pada story

tadi masa pepagi dekat sekolah actually aku okayy jer
but bila dah sampai masa 3 , waktu tuh masa IT
mata aku sayu jer , ngantuk gilaa then lepas jer dapat paper IT
alhamdulilah , lepas and capai target event 1 markah jer .
yang penting aku tak kena denda kalau tak .
nanti tak pesal jer aku jadi acai cikgu nak kena kutip sampah
dalam makmal eeeuuww ! -,-

lepas dah selesa cikgu bagi paper semak ape semua
fuhh ade kesempatan laa aku nak lelap kan mata ni
huwaaa , masing-2 tidur aku , zue , eydaa
awesome kan kami ? pelajar harapan .
dah nak habis waktu pulak
hazim tonggek tuh ketuk kepala aku dengan zue
duhh menyirap betul habis hilang mimpi indaah aku .
start jer nak balik kelas , dalam kepala dah set mind
yang kitaorang semua tak nak rehat sebab masing-2
dah bawak bekal , so makan dalam kelas jer laa

ni kes lain jer jadi nyaa , naik kelas aku dengan eyda org first
masuk-2 jer tengok plastik bag eydaa ,
haaaa ?!! kosong . aku tengok eydaa dah sedih
sebab pagi tuh dia ada cakap yang dia suruh mama
dia masak bubur lambuk sebab diaa teringin .
hmm dah tak ada rezeki kan kan redhaa jer laa sayang .
tapi seriesly bagi sesiapa yang ambil
bekal makan eydaa tuh memang tak berkat lah 
hidup dia silap hari bulan sakit perut sepanjang tahun
tahuu laa ! wallahhuallam 

haa ni laa yg sebenarnya aku nak story .
hmm start jer dari semua tuh dah berlaku
aku pun jadi la tak menentu , aku frust .
hmm apa lagi lepas tuh , lepas rehat kitaorang semua turun
pergi surau , aku dah agak hari ni mesti dapat paper agama .
mula-2 dapat paper pertama , aku tunggu  giliran aku lambatnya
then tiba masa aku , Ya Allah aku terkejut gilaa bila dapat tahu 
paper 1 aku hanya 45% mesti laa kecewa sikit kan
tapi waktu tuh aku lupa , yang ade kertas kedua 
so markah tak campur lagi aku pun tarik laa nafas lega ,
then sampai turn aku nak ambil paper kedua .
aku dapat 63% alhamdulilah .
dah campur-2 kan markah bahagi ape semua tak lah seteruk mana
aku redhaa lah , walaupun aku tahu tak sampai target 
hmm dah tuh jer yang aku usaha tuh jer laa yang aku dapat .

sebelum aku nak keluar surau , aku pun macam biasa 
pergii laa salam ustazah halimaton yang aku sedih 
bilaa ustazah cakap result aku down nya .
aku diam jer then aku cakap tak apa lah ustazah nanti 
`saya cuba lagii yaa insyaallah .

balik kelas aku terus dapatkan eydaa
aku story dengan eyda apa yang ustazah cakap 
terus airmata aku meleleh . hmm  
selalu nya result aku tak ada lah baik sangat pun .
tapi aku sedih and tersentuh bila dengar ustazah cakap 
macam tuh , seriesly weyh .
nasib eydaa ada tenang kan aku :)

walaupun aku agak kecewa tapi tak apa lah 
aku redhaa , aku terima jer laa .
aku tahu dah sampai situ jer rezeki aku kan . 
tuh pun nak memadai and cukup untuk aku .
okayy stop story sampai kat sini ,
mata pun dah mengantuk dengan esok yang sekolah lagi huwaaa
bye bye blogging see you next entry yaa :) cheerrrsss .

i'm still looked like okay , right ? jyeahh stay strong that' me  Aini Bella's

Bonjour


Hello ! thanksyou for coming . i love you blogger !

Diary About Link Stuff
JUM SINGGAH SINI


CHAT BOX ME


Credit :D


Template By: Jesslyn
Basecode By: Umi Humaira
Help By: 1 2 3
Owner: My Self